Serc

Fietsenstalling

Grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht

Grootste fietsenstalling ter wereld

Ondergronds bij Utrecht Centraal wordt komende tijd hard gewerkt aan iets spectaculairs namelijk de grootste fietsenstalling ter wereld !
Utrechters en toeristen kunnen straks hun fiets stallen op één van de 12.500 plekken.

Onder de nieuwe OV terminal wordt gebouwd aan de grootste fietsenstalling ter wereld. Gijs Leffers van BAM Utiliteitsbouw: "het wordt een langgerekt gebouw met drie verdiepingen". Deze zomer wordt er gestart met de bouwwerkzaamheden.
Voor de meer dan 200.000 reizigers die dagelijks het grootste openbaar vervoer knooppunt van Nederland passeren is het noodzakelijk dat er flink wordt uitgebreid waarbij zo'n enorme grote fietsenstalling niet kan ontbreken.

In juli/augustus starten de werkzaamheden aan de fietsenstalling, een enorm groot stalen bouwwerk met een kunststof luchtkussen.
Het project bestaat uit meerdere fasen, na fase één kunnen bezoekers over het nieuwe plein naar Hoog Catharijne lopen, de oplevering van de laatste fase staat geplant in 2018. De vernieuwingen gaan in totaal rond de 48 miljoen euro kosten.

BAM start bouwwerkzaamheden voor 's werelds grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht

De grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht

Persbericht BAM Utiliteitsbouw BV / BAM Civiel BV

Utrecht, 25 april 2014 – BAM start in opdracht van de gemeente Utrecht met de werkzaamheden voor de bouw van ’s werelds grootste fietsenstalling als onderdeel van de revitalisatie van het Stationsgebied in Utrecht. Het drie verdiepingen tellende fietsenparkeergebouw biedt straks plaats aan 12.500 fietsen. Het vernieuwde Stationsplein Oost, ontworpen door Ector Hoogstad Architecten te Rotterdam, zal de entree tot de stad Utrecht vormen. BAM start de uitvoering medio juni 2014. Het eerste deel op de plek van het inmiddels gesloopte taxiplatform zal begin 2016 gereed zijn; de complete voltooiing staat gepland in 2018.

Lees het complete persbericht hier

Fietsenstalling Utrecht
Grootste fietsenstalling in Utrecht
Nieuwe fietsenstalling in Utrecht
Grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht