Serc

Geschiedenis

De geschiedenis van Utrecht; prachtig beeldmateriaal uit vroeger tijden

Nostalgische Foto's Utrecht

De historische foto's van Utrecht zijn veelal gevonden op internet of ingestuurd door bezoekers.

Mocht u een foto tegenkomen die voor u ''niet prettig'' is of waar u rechten op kunt laten gelden dan verzoeken wij u ons dat te laten weten. Zonodig zullen wij dan uiteraard die foto verwijderen.

Uiteraard beogen wij met het plaatsen van de historische foto's geen ander belang dan het delen met onze bezoekers en het bewaren van deze info voor het nageslacht. Er is dus absoluut geen commercieel belang.

Bronnen:

  • - europeana.eu
  • - youtube.com

Geboorte van de stad Utrecht

Door Verleden van Utrecht, duur 12:00 minuten

Utrecht kreeg als één van de eerste steden in Nederland Stadsrechten, maar makkelijk ging dat niet.

Himmler bezoekt NSB hoofdkwartier

Door RTVNederland; duur 5:32 minuten

Reichsführer SS Heinrich Himmler brengt een bezoek aan het hoofdkwartier van de Nationaal-Socialistische Beweging (NSB), Maliebaan 35 in Utrecht.
Anton Mussert en Heinrich Himmler brengen samen een bezoek aan het Hagespraak terrein in Lunteren, waar tegenwoordig Recreatiecentrum de Goudsberg is gevestigd.

Utrechts Stationsgebied

Door Utrechtse; duur 1:56 minuten

Stationsgebied
Het stationsgebied in ontwikkeling, maar dan 70 jaar geleden. Zie de drukte op de Sijpesteijnkade, de tramlijn die destijds naar Lombok reed, de Leidsche Rijn die nog doorliep tot de Catharijnesingel, het oude Westplein in wording en géén Hoog Catharijne.

FC Utrecht Legends

Door fcutrecht; duur 6:26 minuten

In dit filmpje zijn de hoogtepunten van FC Utrecht door de jaren heen te zien. Onder andere komen de drie gewonnen KNVB bekers, de Johan Cruijff Schaal en het Europees voetbal in 2010 aan bod.